Трилинг: Почнаа првите тестови за идната влада, со ДУИ или без Ахмети?

ОБСЕ во Скопје некомплетен, со Лавров, но без Украина и руските соседи, дипломатите не дојдоа на премиерата во Драмски на „Пикник на фронтот“. Почнаа првите тестови за идната влада, со ДУИ или без Ахмети? Зошто Мицкоски и Курти го поздравуваат заминувањето на интегративците Словенците дојдоа по македонски работници, и нивните се иселуваат. Режисерот Андреј Цветановски, универзитетскиот професор Сефер Тахири и Владо Димовски професор на Универзитетот во Љубљана се дел од вечерашното издание на Трилинг.