Трилинг - (Не)заштитен јазичен, национален и културен идентитет

Дали националните културни установи како  филхармонија, МОБ, МНТ ќе  бидат ставени под клуч поради долговите и енергетската криза? Ќе има ли реконструкција на владата? Имаме ли заедничка историја со Бугарија и чиј е Гоце Делчев? Ова се само дел од прашањата и дилемите на кои одговара министерката за култура и потпретседателка на СДСМ Бисера Костадиновска Стојчевска во вечерашното издание на Трилинг.