“Трилинг” на ТВ 24

Не очекувам дека ќе видиме значајно поместување на цените на производите кои беа предмет на замрзнување“проценува универзитетскиот професор М,арјан Петрески. Сепак Петрески не исклучува "картелско" договарање  на цените за одредени производи што може да има одраз и врз стапката на инфлацијата.

Петрески, историчарот Митко Панов и Мерсиха Смаиловиќ кандидатка за претседателка на државата се гостин во вечерашното издание на магазинот Трилинг кое почнува во 20.45ч