Трилинг - Кој го создаде раздорот во Алијанса за Албанците?

Кој го создаде раздорот во Алијанса за Албанците? Дали Таравари може да очекува целосна поддршка од членството? Дали конечно ќе се реформира целото здравство? Дали онколошките пациенти може да останат без лек?
 
Во „Трилинг“ гостуваат: Ирена Мулачка, уредник во медиумот „Фокус“, Марко Трошановски кој е аналитичар и Фамир Меџити, министер за здравство во заминување.