Трилинг - Дали идната година конечно ќе имаме јасна демографска слика колку граѓани живеат во Македонија?
Foto

Трилинг - Дали идната година конечно ќе имаме јасна демографска слика колку граѓани живеат во Македонија?

Федерализација на економијата. Вработувања по етнички клуч во компаниите, ММФ со песимистички предвидувања - рецесијата ќе се продлабочува. Следува ребаланс на Буџетот и нови задолжувања. Дали новиот пакет антикризни мерки ќе биде доволен за санација на штетите кои компаниите ги трпат од пандемијата? Без попис нема држава. Дали идната година конечно ќе имаме јасна демографска слика колку граѓани живеат во Македонија? 

Ковид настава. Дигитализацијата е предизвик за ново време. 

Во Трилинг гостуваат: Фатмир Битиќи, вицепремиер за економски прашања, Кристијан Фидановски, докторант на „Оксфорд универзитетот“, Лиса Баута Шакири, магистар по правни науки, проф. Боро Јакимовски - продекан на ФИНКИ, Мишко Џидров - проректор на ГДУ и Мите Кузевски од порталот „Види вака“.

0 Коментари

Остави коментари