Трескавични контакти Берлин-Софија-Скопје
Foto

Трескавични контакти Берлин-Софија-Скопје

Во Трилинг, интервју со Марјан Ѓорчев, поранешниот македонски амбасадор во Бугарија и Никица Корубин, магистар по археологија. Ексклузивно за Трилинг разговараме со еден од најафирмираните бугарски новинари Георги Коритаров, автор и водител на емисијата „Слободна зона" и универзитетскиот професор и филолог, Николаи Палашев.

Трескавични контакти Берлин-Софија-Скопје. Македонскиот јазик е дијалект на бугарскиот.

Одговор од Скопје - таквата реторика е глас од минатото. Дали Груевски се враќа во Скопје со античкото потекло на Македонците? Бугарски погледи кон македонизмот. Студии по македонски и албански. Како да се зборува и разбираме? Тв колумна на албанологот и професорот на УКИМ Ајтене Ќамили.

0 Коментари

Остави коментари