Трендафилов: Синдикалната кошничка за јули е 47 000 денари, над 7000 повеќе од јуни

Синдикалната минимална кошничка за јули ќе биде 47 000 денари, најавуваат од Синдикатот за ТВ 24. За еден месец зголема за над 7000 денари, за една година 12 000. За нив податоците за инфлацијата се нереални, велат трошоците се далеку поголеми. На оваа тема, разговор со Слободан Трендафилов од ССМ.