Трајковски за тв 24: Повеќе од половина жители во Скопје се ставени во позиција на граѓани во втор ред

Владимир Трајковски од „Родина Македонија“ во емисијата 24 анализа истакна дека Скопје е варшавско гето од 1941 година. Тоа го објасни дека во Скопје во 2021 имаме иста таква сегрегација. Повеќе од половина жители се ставени во позиција на граѓани во втор ред.

- Забрането ми е да влегувам во трговски центри, ресторани, продавнци, на мене моето семејство. Скопје полека се претвора во концентрационен логор. Ако слободата не ја вратиме во градот, ништо не сме направиле. - вели Трајковски.