Тимотеј за ТВ 24: Нема ништо спектакуларно од посетата на Вселенската патријаршија

Митрополитите Тимотеј и Наум се во посета на Вселенската патријаршија. 

МПЦ ОА не споделува детали, сепак од фотографиите кои ги објави Вселенската патријаршија, може да се забележат двајцата митрополити на МПЦ-ОА. 

Во изјава  за ТВ 24, митрополитот Тимотеј вели дека нема ништо спекатакуларно. Инаку, владиците Наум и Тимотеј биле дел од делагациите за приемот на новиот кипарски архиепископ.