Тевдовски: Прогресивното оданочување дава ефекти
Foto

Тевдовски: Прогресивното оданочување дава ефекти

Прогресивното оданочување дава позитивни резлтати, приходите од наплата на данок на личен доход се зголемени за 17,4 отсто а платитите и вработувањата се во нагорен тренд – изјави министерот за финансии Драган Тевдовски. Смета дека реформата во даночниот систем е позитивна за вкупната економија.

0 Коментари

Остави коментари