Тасева: Загрижува нивото на корупција во Mакедонија
Foto

Тасева: Загрижува нивото на корупција во Mакедонија

Македонија во 2019-та бележи пад за 13 места на ранг листата на индексот на перцепција на корупција и се најде на 106 место од 180 рангирани држави-ова го покажува најновиот извештај на „Транспаренси Интернешнл“ на глобално ниво.

Според претседателката на ти Македонија Слаѓана Тасева, корупцијата е реален проблем во Македонија, ја има во сите пори на општеството и не се презема доволно во борбата за нејзино елиминирање.

0 Коментари

Остави коментари