Тасева за Трилинг: Потребен е ветинг во правосудството

Потребен е ветинг во правосудството, но кај нас никој не сака да спроведе прочистувањето во овие инстанци. За каква независност се залага власта кога со нивна поддршка се избираат судиите во акаддмија за судии, се лобира за обвинители, прашува претседателка на Транспаренси Интернешнл Слаѓана Тасева која гостува во вечерашното издание на Трилинг. Во емисијата и за тоа дали е повидок нов скандал со надзорот до изградбата на коридорот 8 и 10д?