Таравари за ТВ 24: Македонија треба да има комбинација на влада во која би влегле повеќе политички парти
Foto

Таравари за ТВ 24: Македонија треба да има комбинација на влада во која би влегле повеќе политички парти

Градоначалникот на Гостивар, од Алијанса на Албанците Арбен Таравари во емисијата 24 анализа техничката влада беше донесена во 2016 година.

- Релевантни меѓународни институции велат дека во Македонија се уште пред избори треба да има комбинација на влада во која би влегле повеќе политички партии за да се не злоупотребат изборите. Резервиран сум дали треба да има некаква комбинација на техничка влада, во која нема да им се дозволат на две-три партии да организираат избори. Се злоупотребува власта кога се работи за избори. - вели Таравари.

 

0 Коментари

Остави коментари