Таравари: На никој не сум вршел притисок за да ме поддржи

Претседателот на Алијанса за Албанците Арбен Таравари во емисијата Аргумент плус изјави дека жали за смената на министрите, но вели дека не вршел притисок за негова поддршка. Ниту се јавил ниту викнал некого за да бара поддршка. На собранието во Куманово дошле 76 членови од вкупно 133 и сите дошле доброволно и немало никаков притисок врз нив.