Таки Фити за Трилинг: Државата не обезведува доволно средства за да си ги врши нормално сите обврски

Со учеството на јавните приходи од 32 проценти  и јавните расходи од околу 35 отсто од бдп  укажува на тоа дека слабо стоиме што значи дека државата не  обезведува  доволно средства за да си ги врши нормално сите обврски. оценува академик Таки Фити, поранешниот претседател на МАНУ во интервју за вечерашното издание на Трилинг проценува дека постои долгорочна тенденција за  т.н секуларна стагнација, долгорочно намалување на стапките на економски раст, додавјќи дека погрешната е тезата дека нашите буџетски трошоци во целина се многу големи.

Академик Фити во гостување во Трилинг политичкиот предизборен амбиент, корупцијата,  состојбите во судот, дали граѓаните гласаат за личност или партијата, но и за прифилот на идниот претседател на државата.