Тајванската армија регистрира 37 кинески воени авиони околу Тајван

Армијата на Тајван регистрира кинески воени авиони, бомбардери и дронови околу островот, соопшти Министерството за одбрана на Тајван.

Во рамките на воена вежба авионите се движеле кој „западен Пацифик“ за да се придружат на кинескиот носач на авиони.

Од 37 регистрирани воени авиони, 36 ја преминале линијата што го дели Тајвански Теснец помеѓу островот и континентална Кина.