Свиња

Свиња е политички трилер, приказна за моќ, корупција, сексуално ропство и убиство на млад новинар и неговата сопруга во една млада демократија во Централна Европа. „Свиња“ е политички трилер инспириран од вистинските настани опишани во меѓународниот бестселер на Арпад Шолтеш. Станува збор за приказна за моќта, корупцијата, сексуалното ропство и убиството на еден млад новинар и неговата сопруга во една млада демократија во Централна Европа. Сместена некаде длабоко под земја, во земјата доминираат високорангирани криминалци, луѓе поврзани со политиката, полицијата, судовите и големите бизниси. Тинејџерка наркоманка исчезнува од Центарот за ресоцијализација, но никој не доаѓа по неа. Таа сака да и каже на полицијата за принуден секс и дрога, но ниту полицијата не сака да го направи тоа. Наоѓа новинар кој се обидува да открие во што е вмешана мафијата. Дали таа стои зад политичарот кој има намера да стане претседател, бидејќи кој и да е на власт ги контролира полициските и државните работи. Малиот човек постепено се претвора во голем уценувач кој ги третира луѓето како шаховски фигури. Дали вистината може да опстане меѓу луѓето кои се грижат само за пари и моќ? Или Богот на парите не се срами од убиство?