Свет без бои

Девојчето Ана има способност да гледа бои, во дистописки свет каде луѓето гледаат само црно-бела реалност. Во пост-апокалиптична иднина, човештвото не може да ги разликува боите. Генијален научник умира ненадејно и ѝ ја остава на дванаесетгодишната Ана својата скапоцена актовка, полна со синтетички дроги кои предизвикуваат голема зависност и им овозможуваат на луѓето повторно да гледаат боја. Ана станува мета на лекар кој сака да ја искористи нејзината способност, а единствената надеж да го избегне е во помошта на двајца лојални телохранители на починатиот научник. Заедно, нивното епско, опасно патување се врти околу огромна тајна, а самата Ана може да биде клучот за спасување.