Свечено врачување на наградата „Роман на годината“ за 2023 година

Во понеделник на 20 ти мај во 19:30 часот во Драмскиот Театар Скопје, ќе се одржи свечено врачување на наградата „Роман на годината“ за 2023 година.

Овогодишен лауреат е Лидија Димковска со нејзиниот роман „Единствен матичен број“.

Како дел од настанот ќе биде отворена изложба на книгите на досегашните лауреати, за музичкиот дел ќе биде задолжен Гоце Стевковски бенд.