Суровините за масло за јадење во мирување, неизвесно ново поевтинување на зејтинот

Во моментов цените на суровините за масло за јадње се во мирување, па дел од производителите не прецизираат дали од први ќе има дополнително намалување на цените кои велат веќе сериозно се намалиле.

Откако дел од фирмите пак  се пожалија дека и покрај уредно доставената документација до ЕСМ за поевтина струја, сè уште немаат добиено договори од Владата тврдат дека нема никаков застој.