Судската администрација излегува на протест

Судските службеници денеска повторно на  протест.

Синдикалниот марш ќе започне пред платото на Кривичен, а ќе заврши пред зградата на Судскиот  совет. На протестот се приклучува и судската администрација од Врховен суд.

Бараат повисоки плати за 78 отсто како функционерските и 35 проценти додатоци на плата.