Судот назначи адвокат по службена должност за Љупчо Палевски Палчо

Љупчо Палевски, познат како Палчо, неодамна екстрадиран од Турција, побара правно застапување за неговото судење за двојното убиство на Вања и Панче.

Палевски за бранител ги побара Тони Менкиновски, Славчо Секуловски и Јовица Страшевски. Сепак, ниту еден од овие адвокати не го прифати случајот, поради што судот додели адвокат по службена должност како што налага законот.

И покрај неговите барања, сите тројца адвокати одбија да го застапуваат на суд. Следствено, судот ќе му додели адвокат по службена должност за да се погрижи да има правно застапување во текот на процесот на судење.