Судењето против Лидија Димова продолжува на 3 март

Судењето за случајот со  финансиски малверзации со  средства на Европската заедница продолжува на 3 март. На почетокот на судењето второобвинетиот  Александар Гочев призна вина  и постапката за него беше одвоена.

Судењето продолжи само за првообвинетата Лидија Димова, поранешна директорка на Националната агенција за европски образовни програми  која се товари за злоупотреба на службена положба и измама на штета на средства на Европската заедница и третообвинетата Ана Павлиду за „несовесно работење во службата“.

Димова пред судот рече дека не чувствува вина.