Студио 10 - Интервју со Бодо Вебер, експерт од Берлинскиот центар за политики на демократизација

Бодо Вебер, експерт од Берлинскиот центар за политики на демократизација, во интервју за телевизија 24 вели дека земјите како Македонија и Албанија имаат основа за стравување од проширувањето на ЕУ и ги советува македонските власти, моментот да го искористат за порака - дека Македонија не сака да биде земја од втор ред.