Стратешкиот план “Митилинеос“ го помина првиот собраниски филтер

Пакетот закони од енерегетиката го помина првиот собраниски филтер. Доцна попладнево беше изгласана потреба од носење на закон за стратешкиот план “Митилинеос“ кој предизвика бурни реакции во јавноста. Власта и опозицијата со контра ставови. Планот е законите да се носат по скратена постапка.