Страст во Тоскана

Италијанската серија Страст во Тоскана ја раскажува приказната за убиството на богатиот вински претприемач Лука Монфорте. По осум години затвор, Аурора Тавиани, неправедно обвинета за убиството, се враќа во својот дом во Вилалба. Се вљубива во Алесандро Монфорте, помалиот син на Лука и главниот обвинител на неговата поранешна девојка за убиството. Приказните за сестрите Аурора, Теса и Марзија се одвиваат меѓу интриги, предавства и злосторства. Сите три се ќерки на Ева, љубовникот на Лука Монфорте, кој исчезна неколку дена по убиството.

Серијата има 4 сезони, а во првата го следиме дејството по убиството на Лука Монфорте и апсењето на Аурора. Жителите на Вилалба не може да го заборават настанот. Аурора Тавијани беше ослободена од затвор осум години подоцна за да се врати во родниот град, каде ја затекнува нејзината баба Отавија и сестрите Марзија и Теса. Алесандро Монфорте, син на убиениот Лука, на секој начин се обидува да ја избрка, сметајќи ја за одговорна за убиството на неговиот татко. Сите три сестри ја сакаат вистината, но пред се да ја најдат Ева Тавијани.

Во втората сезона, дејството се одвива една година по настанот. Двајцата љубовници живеат во Прималус, фарма на Тавиани, заедно со Марзија и бабата Отавија, додека Теса работи во Рим како стриптизета. Среќата на Аурора и Алесандро ја надополнува раѓањето на Ева. Но нивната љубов на двајцата млади повторно е ставена на тест и во еден миг повторно се разгорува старата омраза меѓу Тавиани и Монфорте. Во Вилалба повторното се отвара имотот Пиетрароса, древна вила која со години е ненаселена и поврзана со нерешени мистерии и легенди. Вилата добива нови сопственици, докторот Амедео Торе со неговата млада и шармантна сопруга Вероника. Со нив е и Елвира, малата ќерка на Амедео, која постојано се кара со маќеата. Руџеро Камерана се враќа во Вилалба за да се одмазди за смртта на неговата ќерка Виола.