Сторија 24: Како се родила идејата за битовиот роман „Крпен живот“

Борбата меѓу модерното и традицијата овековечена во ненадминливиот роман на македонскиот писател Стале Попов не носи во мариовскиот крај. Екипата на ТВ 24 во неговата  родна куќа, а неговиот син во ексклузивно интервју ни ги пренесува животните вредности од големиот деец.