Столтенберг: НАТО бара целосно и брзо спроведување на договорот од Охрид

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг изјави дека по постигнувањето на договорот во Охрид меѓу Александар Вучиќ и Албин Курти, фокусот треба да биде ставен на негово брзо и целосно спроведување. 

Три дена по состанокот српскиот претседател Вучиќ на Инстаграм порача дека  договорот со Косово не подразбира и негово признавање.