Стојков од ОМО Илинден - Пирин за ТВ 24: Состојбата на Македонците во Бугарија е исклучително тешка
Foto

Стојков од ОМО Илинден - Пирин за ТВ 24: Состојбата на Македонците во Бугарија е исклучително тешка

Претседателот на ОМО Илинден - Пирин, Стојко Стојков вели дека се уште го чека приемот кај претседателот Стево Пендаровски, додека претставниците на македонската влада кои се во Софија не ги побарале македонските здруженија.

Стојков вели дека состојбата на Македонците во Бугарија е исклучително тешка и се плаши дека бугарската политика на асимилација ќе ги избрише Македонците.

0 Коментари

Остави коментари