Стојаноски за тв 24: Гласањето за доверба на владата е само обид да се дисциплинира мнозинството
Foto

Стојаноски за тв 24: Гласањето за доверба на владата е само обид да се дисциплинира мнозинството

Бојан Стојаноски од ВМРО-ДПМНЕ во емисијата 24 анализа истакна дека вчерашното гласање за доверба на владата е само обид да се дисциплинира она мнозинство.

„Дали на сите 62 пратеници од таканареченото мнозинство им било кажано дека ќе се стави ваква точка на дневен ред за да бидат ставени пред свршен чин да гласаат или не.“ - рече Стојаноски.

Тој праша зошто Заев побарал да се одблокира Собрание кога ја имал довербата или присуството на сите 62 пратеници.

0 Коментари

Остави коментари