Стеснување

Една жена учи да сака и повторно да се открива себеси по долгогодишно емоционално злоставување од нејзиниот сопруг. Вероник е убава жена, чиј сопруг Итан е обземен од помислата да ја изгуби од други мажи. Нејзиното однесување создава зголемено сомневање и љубомора во умот на Итан, што го прави поопсесивен и го тера да ја контролира сè повеќе и повеќе. Инсистира постојано да водат љубов за да и докажува дека ја сака и и е посветен. Вероник му е верна и не ја разбира неговата потреба да ја контролира, ниту пак таа ја разбира неговата љубомора. Таа почнува да чувствува дека нејзиното дно ја задушува и како е заглавена во неговата мрежа. Вероник почнува да се истражува себеси и се сеќава како било пред нејзиниот живот со Итан, дека бара радост во обичните работи во животот што ги изгубила откако се омажила за Итан. Тој се бори да ја освои слободата и да стекне контрола над својот живот, без разлика на цената. Истакнатиот режисер Абдолреза Кахани емигрираше во Франција во 2015 година, откако три негови филмови беа забранети во Иран и тој беше спречен да ги достави на меѓународни фестивали. „Стеснувањето“ е неговиот прв канадски филм на англиски јазик.