Стејт департмент: Одобрена продажба на борбени авиони Ф-35 на Јапонија
Foto

Стејт департмент: Одобрена продажба на борбени авиони Ф-35 на Јапонија

Стејт департментот потврди дека е одобрена можноста за продажба на 105 борбени авиони Ф-35 на Јапонија за 23 милијарди долари.

„Од витално значење за американските национални интереси е да и се помогне на Јапонија да развие и одржи силна и ефикасна одбранбена сила“, се вели во соопштение на Стејт департментот.

Предложената продажба на борбени авиони нема да го наруши воениот баланс во тој дел од Азија.

0 Коментари

Остави коментари