Стaнлио

Заснована на истоимената радио драма на Нил Брандо, драмата ја следи последната посета на Стен Лорел на неговиот пријател кој е на умирање, другата половина од познатото комично дуо Станлио и Олио, Оливер „Бејб“ Харди и последователната конфронтација на Стен со духовите на минатото. При посетата на својот болен пријател, Стен се сеќава на нивното триесетгодишно пријателство и како сето тоа започнало со одбивањето на Стен да се здружи со Харди. Сега, сепак, додека се подготвува да каже збогум, тој е исплашен и огорчен од тоа што е сам. Оваа трогателна приказна се одвива од првата средба на легендарното дуо, па се до крајот на нивните кариери. И покрај жестоките расправии, тие останале пријатели. Без разлика дали реконструирале сцени од нивните филмски кариери кои опфаќаат и неми и звучни филмови, или конструирале нови, целосно фиктивни, овој биографски филм се заснова на наклонетоста што двајцата комичари ја имаа еден кон друг. И токму таа наклонетост му овозможи на дуото да прерасне во легенда, што е најголемата пречка за нивното пријателство во оваа фаза од животот.