Станарите на познатата штипска зграда „Промаја“ денес излегоа на протест

Станарите на познатата штипска зграда „Промаја“ денес излегоа на протест. Сакаат да спречат изградба на објект на парцела која е продадена уште пред шест години. 

Пред десетина дена багери и градежни машини започнале да го расчистуваат просторот пред зградата. 

Тие изготвија петиција со стотина потписи и најавија дека ќе спречуваат какви било градежни активности на просторот пред зградата. 

Градоначалникот Јорданов – вели ги испитува процедурите во постапката.