Стабилно или разнишано двотретинско мнозинство?

На 15 јануари – гласање за уставните измени. Финале на процесот. Науката ги кажа своите предлози – на потег повторно пратениците. Стабилно или разнишано двотретинско мнозинство – колку и како Законот за помирување и помилување ќе влијае на завршницата од уставните измени? Пред Уставен суд иницијатива за оспорување на уставноста на одлуката за уставни измени. Како ќе постапат институциите и шефот на државата Ѓорге Иванов? Во 24 Тренд анализа, Љупчо Зиков, новинар-колумнист, Тодор Петров, претседател на Светскиот македонски конгрес и Алберт Муслиу, политички аналитичар