ССМ: Едногласнa одлука за повикување и организирање на протест

Советот на Сојузот на синдикатите на Македонија кој е највисок орган во ССМ едногласно донесе одлука за повикување и организирање на протест. Сите синдикати членки на ссм и нивните членови се единствени во ставовите дека неопходно е работниците, граѓаните, пензионерите, стечајните работници, невработените и студентите на оваа држава да излезат на протестот на 12-ти декември во 12 часот и 12 минути. Ќе има протест за работничките права - зголемување на минимална плата и скалесто покачување на останатите плати, недела неработен ден и измена и дополна - регрес и к15 за сите работници“, стои во соопштението на синикатите.