Средба на премиерот Заев со нашите претставници на Европските младински олимписки игри во Сараево
Foto

Средба на премиерот Заев со нашите претставници на Европските младински олимписки игри во Сараево

Пред почетокот на Европските младински олимписки игри во Сараево денеска премиерот Заев се сретна со Ана Марија Зафировска и Никола Петковски, македонските претставници на овој фестивал.

Обајцата ќе се натпреваруваат во дисциплината „крос кантри“, а овој настап за нив ќе биде прво меѓународно искуство. 

Премиерот Заев посакувајќи им среќа и успех ја посочи поддршката од сите граѓани на Република Северна Македонија. 

„Успехот во спортот носи голема радост и секако е најголем амбасадор на една земја“, додаде премиерот Заев.

 

Foto

0 Коментари

Остави коментари