Спикерот на Сoбранието Митрески се обрати пред Врховната рада на Украина

Претседателот на Собранието, Јован Митрески, денеска имаше извонредна можност да се обрати пред Верховната рада на Украина во Киев за да порача дека Македонија и целиот демократски свет се на страната на украинскиот народ во неговата борба против руските агресори.

Митрески е во еднодневна посета на Украина на покана од претседателот на Врховната рада, Руслан Стефанчук, во рамките на настаните посветени на втората годишнина од почетокот на целосната руска воена агресија на Украина. Во рамките на посетата, тој се обрати на специјалната седница на Врховната рада на Украина.