Спасовска за тв 24: Голем дел од луѓето не знаат дека имаат коморбитети
Foto

Спасовска за тв 24: Голем дел од луѓето не знаат дека имаат коморбитети

Доктор Катерина Спасовска од Клиника за инфектологија во емисијата 24 анализа рече дека на клиниката се примаат потешките форми и вел дека се работи за мултисистемско заболување кое потоа го напаѓа целиот организам. 

- И најмалите ткива особено вталните органи остануваат без кислород и настанува нивно оштетување. Предикција нај кој пациент ситуацијата ќе се влоши особено со овој сој не може да се направи. И со уредни наоди се случува да настапи влошување на состојбата на пациентот и тоа да заврши со смртен исход. Нема параметри по кои ќе заклучиме дали состојбата кај некој ќе се влоши. Голем дел од луѓето не знаат дека имаат коморбитети. - вели доктор Спасовска.

0 Коментари

Остави коментари