Советничката на албанскиот премиер Рама за ТВ24: Време е регионот да стане активен актер на европската политичка агенда

Западен Балкан да стане активен актер на европската политичка агенда – тоа е барањето кое регионот ќе го презентира на 6ти декември на Самитот на ЕУ кој за прв пат се оддржува во Тирана, вели Одета Барбулуши политички советник на албанскиот премиер Еди Рама, во интервју за Телевизија 24.

Барбулуши порачува дека Македонија треба да гледа во својот сосед голем поддржувач и сопатник на патот кон ЕУ интеграцииите.