Состанок на конституенцата на ММФ и Светска банка во Скопје
Foto

Состанок на конституенцата на ММФ и Светска банка во Скопје

Економските политики и програмите на Меѓународниот монетарен фонд и како и други клучни економски прашања за европската и светската економија ќе бидат теми на состанокот на конституенцата на ММФ и групацијата на Светска банка кој денеска ќе се одржи во Скопје.

Организатори на состанокот се министерството за финансии и Народната банка, а ќе учествуваат високите претставници на носителите на фискалната и монетарната политика во земјите-членки на конституенцата, како и угледни меѓународни експерти.

0 Коментари

Остави коментари