СОНК бара да се плати прекувремената работа на наставниците и хроничните да работат од дома
Foto

СОНК бара да се плати прекувремената работа на наставниците и хроничните да работат од дома

Наставниците со хронична болест да работат од дома, а на сите вработени во наставата со физичко присуство кои имаат зголемен обем на работа да им се зголеми октомвриската плата – побараа од Синдикатот за образование, наука и култура.

Од МОН бараат да ја преиспита одлуката за настава со физичко присуство на хронично болните наставници и да им овозможи онлајн-работа од дома.

0 Коментари

Остави коментари