Сојуз на Стопански комори: Мал е интересот за електромобили
Foto

Сојуз на Стопански комори: Мал е интересот за електромобили

Мал е интересот за набавка на електромобили во македонија. Освен парите, проблем е и инфраструктурата и недостатокот на соодветни полначи низ градовите – велат од сојузот на Стопански комори. Сметаат дека за замена на старите возила – загадувачи, неопходна е здружена акција на приватниот и јавниот сектор за побрза транзиција и набавка на нови еколошки автомобили.

0 Коментари

Остави коментари