Собранието со итни измени на законот за собраќај ќе ја продолжи важноста на возачките документи

По рекациите на јавноста за пролонгирање на рокот на воизачките дозволи на територијата на државата партиите експресно се договорија да спакуваат заедничко законско решение со кое тој ќе важи до крајот на годината.

Покрај реакциите во јавноста дебатата се префрли и во законодавниот дом откако потребата од овие измени ја образложи координаторот на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ а претходно и од СДСМ најавија измени во законското решение. 

И шефот на дртжавата пендаровски посочи дека за овие законски измени алармирал уште пред два месеци и дека не неопходна потребата од нивно носење. Со овие законски измени возачките дозволи за внатрешна употреба ќе важат и во наредните десетина месеци односно до крајот на 2024та.