Со универзитетските професори Гоцевски, Павловска-Данев и Топузовска

Корупцијата го еродира економското и политичкото тело на државата. Обвинителството инертно, а СЈО не гони системски случаи во круговите со висок политички профил, оценка на ГРЕКО, тело при Советот на Европа. До кога корупцијата и криминалот ќе бидат рак-рана за македонското општество? Дали пребукираната администрација и државните служби се гнездо за отпор на корупцијата и зачувување на позицијата која им обезбедува материјални привилегии. До кога ќе имаме партизирана и политизирана администрација? Дали имаме гломазна Влада и дали е неопходно толкав голем тим советници кај премиерот. Чекајќи го возот за ЕУ, Македонија се празни, како да се стави крај на егзодусот со млади кадри? 

Во Фактор-магазин гостуваат универзитетските професори, Драган Гоцевски, Ана Павловска-Данева и Марија Топузовска.