Со шатори и вреќи за спиење професионалните војници излегуваат на штрајк пред влада

Од денеска шатори и вреќи за спиење пред владата, Независниот синдикат на професионални војници излезе на штрајк. на ваков чекор се одлучиле бидејќи, како што велат веќе два години владата за дел од професионалните војници не презема никакви активности за префрлување во друга институција.

- Согласно член 40а од законот за служба во армијата, професионалните војници со наполнување на 45 години старост се префрлуваат во други сродни институции. Но, веќе 2 години од страна на владата за дел од професионалните војници не се превземени никакви активности за префрлување во друга институција. од Синдикатот аплеираат дека со шатори пред влада ќе останат се додека не се исполни нивното барање.