Со кои економски успеси ќе се фали власта?
Foto

Со кои економски успеси ќе се фали власта?

Предизборната кампања пред официјален почеток – ретокриката на политичките опоненти засилува, во економските Министерства состојбата врие. Невработеност, инвестиции, подобра живеачка, повеќе пари за компаниите – дали се оствари ветеното? Државата го одврза ќесето, финансиска инјекција за приватниот сектор – десетици милиони евра планирани за поддршка, дали парите завршија на вистинска адреса и дали кајмакот го собраа веќе успешните фирми? Изборната година ќе донесе нова епозица на апстиненција, бизнисот не може да земе здив од избори до избори. Со кои економски успеси ќе се фали власта, со кои економски неуспеси ќе критикува опозицијата?

Аргументите ги соочуваат Јован Деспотовски, директор на Фондот за иновации и Владимир Нелоски, ВМРО-ДПМНЕ.

0 Коментари

Остави коментари