Со или без датум – каде и како ќе чекори економијата?
Foto

Со или без датум – каде и како ќе чекори економијата?

Меркел го убедува Макрон – дали Франција ќе постави барикада за Македонија пред вратите на Европската Унија? Дома до последен момент државното лидерство е со оптимизам дека датум за почеток на преговори ќе има. Со или без датум – каде и како ќе чекори економијата? Колку сме далеку од европските плати, стандардот, квалитетот на живот. Дали сме подготвени за европското цунами – продуктивни и платени работници, конкурентни компании и дисциплинирана фискална политика.

Во предворје на денот Д – дебатираат Ванчо Узунов, универзитетски професор, Мирче Јовановски, новинар - аналитичар и Горан Рафајловски, консултант – стопанственик.

0 Коментари

Остави коментари