Со академик Ѓорѓи Филиповски

Неодамна го прослави својот 100-ти роденден. Витален и сè уште со чиста и јасна мисла. Во Патот до успехот, импресивната приказна на Академик Ѓорѓи Филиповски. Еден од основачите на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“. Човекот кој заедно со Блаже Конески ги удираат темелите на МАНУ. Почитуван дома, но и во странство.

Академик Ѓорѓи Филиповски во Патот до успехот.