Сметководителите во дилеми – како ќе го спроведат новиот закон за спречување на перење пари
Foto

Сметководителите во дилеми – како ќе го спроведат новиот закон за спречување на перење пари

На голем дел од сметководителите не им се јасни новите законски обврски што произлегуваат од законот за перење на пари и финансирање тероризам, посочуваат од институтот на сметководители. Казните пак, се ригорозни, доколку некој сметководител работи со фирма со лажен сопственик, може да плати казна и до 100 000 евра, а ќе ја изгуби и лиценцата. Од управата за финансиско разузнавање велат ќе им излезат во пресрет за да ги исполнат своите обврски согласно новите законски регулативи.

0 Коментари

Остави коментари